ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ FERTENERGY

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 27/07/2015, η παρουσίαση της πιλοτικής μονάδας παραγωγής οργανικών λιπασμάτων και βιοκαυσίμων, στο ελαιοτριβείο της Ένωσης Πεζών, στο Αλάγνι. Η εν λόγω μονάδα κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του
έργου«Παραγωγή Οργανικών Λιπασμάτων & Βιοκαυσίμων από τα Απόβλητα Ελαιοτριβείων – Fertenergy«, που υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης Εθνικής Εμβέλειας «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ) 2013» και συγχρηματοδοτείται από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΠΑΝ ΙΙ και των Περιφερειών μεταβατικής στήριξης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007—2013.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση – περιβαλλοντικά και οικονομικά – μιας διαδικασίας που θα επιτρέπει την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ μετατροπή των υπολειμμάτων και παραπροϊόντων που παράγονται από τα ελαιοτριβεία (καθώς και άλλων αγροτικών υπολειμμάτων) σε στερεά βιοκαύσιμα που μπορούν να αξιοποιηθούν στην παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, καθώς και σε οργανικά λιπάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη γεωργία. Κεντρικό καινοτόμο στοιχείο της διαδικασίας είναι η αξιοποίηση της πλέον διαθέσιμης πηγής ενέργειας στην Ελλάδα – και γενικά στη Μεσογειακή λεκάνη – αυτή του ήλιου, και της από αυτή πηγάζουσας τεχνολογίας της ηλιακής ξήρανσης.

Στο έργο συμμετέχουν οι ENVIROPLAN Α.Ε., ΑΝΕΛΙΞΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, Ένωση Πεζών Κρήτης, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στην παρουσίαση της πιλοτικής μονάδας παρευρέθηκαν οι κ. Αρναουτάκης Σταύρος – Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Κοκοσάλης Μανόλης – Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων, η κα Μανασάκη Βιργινία Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας κ Βιομηχανίας, καθώς και εκπρόσωποι των εταίρων του έργου κ. Μανιός Θρασύβουλος – Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης, κ. Τσομπανίδης Χρήστος – από την ENVIROPLAN Α.Ε., κ. Μαυρογιάννης Γιάννης από την εταιρεία ΑΝΕΛΙΞΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ και ο Πρόεδρος της Ένωσης Πεζών κ Φραγκιαδουλάκης Γεώργιος.


Πηγή.  

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......