Ταξιδεύοντας με το κατοικίδιο σας, με το αυτοκίνητο

Συμβουλές για καλύτερο ταξίδι με το κατοικίδιό σας

Να μην κολλούν τα κεφάλια τους έξω από το παράθυρο: Αν και τα περισσότερα κατοικίδια ζώα απολαμβάνουν να περνούν όλο το οδικό ταξίδι με το κεφάλι τους έξω από το παράθυρο, δεν είναι ασφαλές. Το ζώο σας μπορεί εύκολα να τραυματιστεί από θραύσματα που εκτινάσσονται από το δρόμο, για να μην αναφέρω άλλα αυτοκίνητα. Παράλληλα, αν και δεν θα έπρεπε να αναφέρεται καν, τα ταξίδια με το κατοικίδιό σας στο πίσω μέρος του φορτηγού είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνετε! Ορισμένες χώρες έχουν νόμους που απαγορεύουν αυτό το είδος της μεταφοράς των ζώων επειδή είναι πάντα επικίνδυνο.

Κάντε συχνές στάσεις ανάπαυσης: Θα πρέπει πάντα να γίνονται συχνά διαλείμματα για τις ανάγκες του και για άσκηση. Κατά τα διαλείμματα αυτά καλό είναι να μην απομακρυνόμαστε από κοντά τους και να θυμόμαστε για να έχουμε μαζί ένα σακουλάκι για να μαζέψουμε τυχόν ακαθαρσίες. Όταν είστε έξω από το όχημά σας, φροντίστε να κρατάτε το κατοικίδιο ζώο σας με λουρί, φορώντας ένα περιλαίμιο που έχει ταυτότητα με τα στοιχεία σας.

Μην τα αφήνετε διψασμένα: Κατά τη διάρκεια των στάσεών σας, παρέχετε στο κατοικίδιο ζώο σας γλυκό νερό, ώστε να ενυδατωθεί επαρκώς. Περιστασιακά, το ταξίδι με αυτοκίνητο μπορεί να αναστατώσει το στομάχι του κατοικίδιου ζώου σας και κρατώντας το ενυδατωμένο προλαμβάνετε τυχόν «ατυχήματα». Ένα άλλο τέχνασμα είναι να φέρνετε παγάκια για το κατοικίδιο ζώο σας, είναι πιο εύκολο από το να φέρνετε μεγάλες ποσότητες νερού (από τη στιγμή μάλιστα που μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας θα έχουν γίνει νερό).
Παρακολουθήστε την πρόσληψη τροφής τους:

 Είναι προτιμότερο να τα ταΐζετε στο ελάχιστο, ενώ ταξιδεύετε. Αυτό σημαίνει ότι τους δίνετε από την δική τους τροφή κι όχι φαστ-φουντ και όποια άλλα περισσεύματά σας. Κατοικίδια ζώα και τηγανιτές πατάτες, μπιφτέκια ή οποιοδήποτε άλλο είδος fast-food συνήθως δεν είναι ένα καλός συνδυασμός.

Μην τα αφήνετε μόνα τους: Ποτέ μην αφήνετε το κατοικίδιο ζώο σας μόνο του σε ένα σταθμευμένο όχημα. Κατά μέσο όρο, τις ζεστές μέρες, η θερμοκρασία στο αυτοκίνητό σας μπορεί να φτάσει και τους 48 °C μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη κι αν έχετε τα παράθυρα λίγο ανοιχτά.

 Ένας άλλος λόγος για να μην τα αφήνετε στο αυτοκίνητο είναι ότι μερικές φορές μπορεί να λειτουργήσει ως πρόκληση για κλέφτες κατοικίδιων.

Κρατήστε τα ασφαλή: Βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας κάθεται με ασφάλεια, μέσα στο αυτοκίνητό σας. Χρησιμοποιώντας ένα λουρί ασφαλείας ή σπιτάκι μεταφοράς είναι ίσως από τους ευκολότερους τρόπους για να κρατήσετε το κατοικίδιο ζώο σας ασφαλές. Όχι μόνο θα προστατεύσει το κατοικίδιο ζώο σας από κακό, αλλά βοηθά κι εσάς, να μην αποσπάται η προσοχή σας, ενώ οδηγείτε.

 Ένα λουρί ασφαλείας για κατοικίδιο ζώο λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως μία κανονική ζώνη ασφαλείας. Ενώ τυπικά το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα έχει προβλήματα προσαρμογής μ’ αυτό, μπορεί να θέλετε να το αφήσετε να το δοκιμάσει μερικές φορές εκτός αυτοκινήτου. 

Αν ο σκύλος σας προτιμά ένα σπιτάκι μεταφοράς, βεβαιωθείτε ότι αερίζεται καλά και είναι σταθεροποιημένο. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων προτιμούν διαχωριστικά εμπόδια, ιδίως για τα μεγαλύτερα κατοικίδια ζώα. Είναι καταλληλότερα για τα SUV ή άλλα αυτοκίνητα με μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους.

 Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα επιλέξετε, αρκεί να τοποθετείτε στο πίσω κάθισμα το κατοικίδιό σας, που είναι πάντα ασφαλέστερο σε σχέση με το κάθισμα του συνοδηγού.


Ασφάλεια και άνεση: Η άνεση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να ταξιδέψετε με τα κατοικίδιά σας. Ακριβώς όπως είναι σημαντικό να είναι άνετο το κάθισμά σας για μακρινά ταξίδια, έτσι και το κάθισμα του κατοικίδιου ζώου σας θα πρέπει να είναι κι αυτό άνετο. Συνήθως

 η αγαπημένη κουβέρτα του ή ένα κρεβατάκι ταξιδιού τα κάνει να νιώσουν γρήγορα άνετα.

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......