Κινητά τηλέφωνα: σύντομη ιστορία

Μερικοί θα υποστήριζαν ότι τα πρώτα κινητά τηλέφωνα ήταν τα ραδιόφωνα πουχρησιμοποιούνταν το 1920 από τους αστυνομικούς, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν να πουν ότι το πρώτο κινητό τηλέφωνο εισήχθη από τη Motorola το 1973.

Οι εφευρέτες εφάρμοσαν την ιδέα από το κινητό τηλέφωνο του αυτοκινήτου το 1940, για να συμβάλουν στην εισαγωγή του κινητού τηλεφώνου στο ευρύ κοινό το 1984. Διαβάστε για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του κινητού τηλεφώνου.
Οι πύργοι μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας (σταθμοί βάσης κυψελωτών επικοινωνιών) θεσπίστηκαν ώστε οι κυψελωτές επικοινωνίες να μεταδίδονται από τον ένα πύργο στον άλλο πύργο.

Η διαδικασία αυτή εγκρίθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) το 1968. Κάθε πόλη έχει ένα ορισμένο αριθμό κυψελών που επιτρέπει να γίνουν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω των πύργων μετάδοσης κινητής τηλεφωνίας (σταθμοί βάσης κυψελωτών επικοινωνιών). Στη συνέχεια δίνονται στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας περίπου 800 ραδιοσυχνότητες γιακάθε πόλη που εξυπηρετούσαν, και ο ιδιώτης ενεργοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, πληρώνει για την υπηρεσία αυτή.
Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα ήταν βαριά και ογκώδη με πράσινους καιπορτοκαλί αριθμούς οθόνης. Η Motorola ονόμασε το πρώτο κινητό τηλέφωνο, 800x DynaTAC.

Σήμερα, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στην τσέπησας, ενώ η νέα τεχνολογία έχει επιτρέψει στο κινητό τηλέφωνο να βγάζει φωτογραφίες, να στέλνει μηνύματα, να συνδέεται στο internet και πολλά άλλα.Ο ανταγωνισμός έχει γίνει πολύ έντονος μεταξύ των παρόχων ώστε νακαυχώνται για το ποιός παροχέας διαθέτει το ταχύτερο internet και τον καλύτερο σχεδιασμό κινητών τηλεφώνων.

http://www.en-gr.com

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......