Άλογα: παράξενα και περίεργα πράγματα που ίσως... δεν ξέρατε!


Έχουν και τα άλογα τα περίεργα και τα παράξενά τους, ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά!


Τα άλογα λοιπόν:


1) Με τη βοήθεια καί των δύο ματιών μπορούν να δούνε σχεδόν 360 μοίρες!
Το εξίσου εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι όπου κοιτάνε, εκεί στρέφουνε και τα αυτιά τους!
Οπότε να ξέρετε, αν στρέψουν τις αυτάρες τους σε εσάς, τότε σημαίνει ότι σας κοιτάνε, οπότε κάλλιστα μπορείτε να τα μαλώσετε που σας κοιτάνε. 2) Στην άγρια φύση αν είναι κοπάδι, τότε τον πρώτο λόγο έχει ...η γυναίκα! Ό,τι πει αυτή!
Το κοπάδι θα μετακινηθεί ύστερα από απόφαση της φοράδας κι όχι του επιβήτορα... και θα κατευθυνθεί το κοπάδι εκεί που θέλει αυτή...
Εντάξει, αυτό ισχύει και σε εμάς, έχει βγει και παροιμία, αυτή με το... καράβι! 


:)
3) Ένα άλλο παράξενο που έχουν τα άλογα... έχουν πνεύμα ομαδικό! Σχεδόν ποτέ δεν θα δείτε όλα τα άλογα ενός κοπαδιού ”ξαπλωμένα”.
Πάντα ένα τουλάχιστον θα είναι όρθιο και σε επαγρύπνηση για τυχόν κίνδυνο, ώστε να ειδοποιήσει και τα άλλα τα κοιμισμένα. Έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα, αναλαμβάνει καθήκοντα το επόμενο, και πάει λέγοντας! 
4) Τα άλογα, δεν μπορούν να αναπνεύσουν και από το στόμα, παρά μόνο από τα ρουθούνια της μύτης! Μία δοκιμή θα σας πείσει.
Επίσης, δεν μπορούνε να κάνουνε εμετό. 


 
5) Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πόσο χρονών είναι ένα άλογο από την ηλικία των 8-9 χρόνων και άνω!!
Αλλά μέχρι αυτή την ηλικία, μπορούμε να το καταλάβουμε από τα δόντια τους.
Αν χάσουμε το λογαριασμό μέχρι τότε και δεν έχουμε χαρτί γέννησης που να αναγράφει ημερομηνία, τότε ...κλάφτα Χαράλαμπε! 


 
6) Ένα ακόμα περίεργο που έχουν τα άλογα, είναι ότι μπορούν και κοιμούνται... όρθια! Όταν συμβαίνει αυτό, τα πόδια τους ”κλειδώνουν” ώστε να μην πέσουν.
 
7) Τελευταίο παράξενο και περίεργο για τα άλογα που έχουμε να σας παρουσιάσουμε, είναι ότι τα άλογα μπορεί να κάνουνε την ανάγκη τους (το χοντρό), έως και 15 φορές την ημέρα!!
Οπότε καταλαβαίνετε γιατί οι αχυρώνες μυρίζουν έτσι... 

8)Τ΄άγρια άλογα μπορούν να περάσουν μέχρι και τρείς ημέρες χωρίς να πιούν νερό,αν έχουν άφθονη φρέσκια βοσκή και δε κάνει υπερβολική ζέστη,όταν ένα άλογο μένει στο στάβλο και τρέφεται μονάχα με ξηρές τροφές ,χρειάζεται να έχει στη διαθεσή του αρκετό καθαρό νερό.Γι'αυτό ,υπάρχουν αυτόματες ποτίστρες που γεμίζουν καθαρό νερό καθώς το ζώο πίνει.Όσον αφορά τώρα το αλάτι ,όταν ένα σταβλισμένο άλογο έχει έλλειψη αλατιού,μπορεί να δαγκώνει τα ξύλα ή να τρώει τα περιττώματα του.Για να αποφύγουμε αυτό,προσθέτουμε μια κουταλιά αλάτι στο βραδινό του γεύμα ή του δίνουμε μια ποσότητα αλατιού (υπάρχει σε πλάκα) ,για να γλείφει όποτε το θεωρεί απαραίτητο.Άν το ζώο βόσκει και τρέφεται με χόρτο δεν είναι συνήθως αναγκαίο τα συμπληρώματα αλάτων.

Μην ξεχνάτε το άλογο σας ποτέ χωρίς νερό και ιδιαίτερα το καλοκαίρι .....ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟ ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ. ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΔΙΚΙΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ.

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......