Τα αλογα Ανδαλουσίας

Ολη η ψυχή της Ανδαλουσίας σε μία φωτογραφία. Παράσταση φλαμένκο με ένα άλογο για την έναρξη της Sicad, της ετήσιας έκθεσης για τους εκτροφείς αλόγων, που
γίνεται στη Σεβίλλη.


Άλογα Ανδαλουσίας  

Τα άλογα του βασιλιά!
Προέλευση Ισπανία :Ανδαλουσία , επαρχίες του Κάδιθ,Σεβίλλη και Μεδίνα Σιφόνια,Κόρδοβα
Ύψος:1.52-1.54 μ.
Χρώμα :
Το κυρίως χρώμα των Ανδαλουσιανών είναι το γκρίζο, οφνό , μια πυρρόξανθη καφέ απόχρωση , μερικά ξανθά και ερυθρόφαια.

Χαράκτηρας:
Ο Ανδαλουσιανός είναι ευγενικός και πειθήνιος,περήφανος,έξυπνος και ζωηρός. Χαίρεται να δουλεύει και εκπαιδεύεται εύκολα.
Υπάκουο και στοργικό με τους ανθρώπους .Στην Ισπανία συχνά τα ιππεύουν μικρά παιδιά , αλλά έχουν όλη την ζωντάνια και την παρουσία που απαιτεί ο έμπειρος ιππέας από ένα άλογο επιδείξεων ή παρελάσεων.Εμφάνιση
Οι Ανδαλουσιανοί είναι κομψοί και όμορφοι.Το μακρύ κεφάλι καταλήγει συχνά σε μια στρογγυλεμένη μουσούδα και τα μάτια είναι μεγάλα και εκφραστικά.
Άλλα χαρακτηριστικά είναι η πλούσια χαίτη τους ,τα μικρά αφτιά και η μυώδεις ώμοι.
Οι ώμοι είναι χαμηλοί και στρογγυλεμένοι , όπως και η ράχη. Η ουρά είναι τοποθετημένη χαμηλά. Χαίτη πλούσια ,συχνά κυματιστή .Το τρίχωμα της χαίτης και της ουράς είναι μεταξένιο.
Τα άκρα έχουν μέσο ύψος , είναι κομψά αλλά και δυνατά. Ράχη ,συμπαγής ισορροπημένη,στιβαρή, ίσια. Λαιμός δυνατός ,ψηλός τράχηλος ,αριστοκρατικό παρουσιαστικό.Στήθος ,πλατύ και βαθύ .

Χρήση
Ο Ανδαλουσιανός είναι ελαφρύ άλογο ιππασίας και υπέροχο άλογο ιππικής δεξιοτεχνίας, ενώ είναι εξαίρετοι ίπποι υπερπήδησης εμπορίων.

Κίνηση
Αυτά τα άλογα έχουν υψηλή κίνηση με μικρό , αλλά ομοιόμορφο βηματισμό και χαρακτηριστική υψηλή κίνηση του γονάτου.

Ιδιαίτερες επισημάνσεις
Το σύγχρονο Ανδαλουσιανό είναι από τις καθαρότερες και παλαιότερες ράτσες του κόσμου.
Αδέλφια του είναι το Λουσιτάνο, το Καρθουσιανό , το Αλτέρ Ρεάλ,το Καστίλης ,το Εστρεμένιο,και το Θαπατέρο τα οποία εκπροσωπούν τον τύπο του αλόγου που απεικονίζεται στις Ιβηρικές προϊστορικές σπηλεογραφίες .

Υπάρχει η εσφαλμένοι αντίληψη ότι οι Ανδαλουσιανοί προέρχονται από την αραβική γραμμή αίματος .
Η Ισπανία είναι ίσως η μόνοι χώρα στην οποία κατάφεραν να επιβιώσουν αυτά τα άλογα κατά τη διάρκεια της τελευτάς Εποχής των Παγετώνων. Το πόνι Σορράια, θεωρείται ο αρχέγονος πρόγονος των Ανδαλουσιανών αλόγων Η εξωτερική εμφάνιση των πόνι Σοράια είναι παρόμοια με αυτή των αλόγων Ταρπάν .

Τα πρώτα πόνι που έζησαν στην Ιβηρική Χερσόνησο , διασταυρώθηκαν πριν από αιώνες με τα άλογα που έφεραν οι Βάνδαλοι από τον Βορρά. Το πρώτο όνομα της επαρχίας στην οποία δημιουργήθηκαν αυτά τα άλογα ήταν ΄΄Βανδαλουσία΄΄, όνομα το οποίο , με την πάροδο των χρόνων έγινε ΄΄Ανδαλουσία ΄΄.
Τα άλογα αυτά αργότερα διασταυρώθηκαν με τα Βερβερίνικα άλογα που έφεραν οι Μαυριτανοί κατα την περίοδο της κυριαρχίας τους στη Νότια Ισπανία.

Από τον 15ο αιώνα , η ράτσα εκτρέφεται με προσοχή από τους Καρθουσιανούς μοναχούς και τα ελαφριά άλογα που παράγωνται είναι γνωστά ως ΄΄Καρθουσιανά Ανδαλουσιανά ΄΄.
Το ένα είδος περιλαμβάνει πιο εύρωστα άλογα , με πιο σιγηλά άκρα απ?ότι τα περισσότερα άλογα ιππασίας ,ενώ το άλλο περιλαμβάνει άλογα ελαφρύτερου τύπου.
Ως πολεμικό άλογο , είχε τη διάπλαση κα τις ικανότητες που απαιτούνται για την εκτέλεση ελιγμών την ώρα της μάχης .

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......