ΒΙΝΤΕΟ , Ποπάυ ο Ναύτης (Animation)1933

Ο Ποπάυ ο ναύτης είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας καρτούν που δημιουργήθηκε από τον καρτουνίσταElzie Crisler Segar (πέθανε το 1938) και εμφανίστηκε σε κόμικς αλλά και κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στα
κόμικς Thimble Theatre σαν καρτούν το 1929.

Ο τύπος του Ποπάυ είναι ένας θερμόαιμος ναύτης με την χαρακτηριστική πίπα και το τατουάζ της άγκυρας στο χέρι, τα μεγάλα σαγόνια και τα φουσκωμένα μπράτσα, με σπαστό λεξιλόγιο και στην αρχή ήταν ένας μικρής σημασίας χαρακτήρας καρτούν των κόμικς αλλά αργότερα έγινε η κυρίαρχη φιγούρα καθώς οι αναγνώστες του Thimble Theatre λάτρεψαν τον Ποπάυ τον ναύτη.

Μια σειρά κωμικών χαρακτήρων επίσης δημιουργήθηκαν να πλαισιώσουν τις ιστορίες με τον Ποπάυ: H κοκκαλιάρα κοπέλα του η Olive Oil (Ολιβ Οιλ), το θετό μωρό του με την φασκιά ο Swee'Pea (Σουήπη), ο λιχούδης των χάμπουργκερ Wimby (Γουίμπι) και ο αιμοβόρος μουσάτος αντίπαλός του Bruto(Μπρούτο) και αργότερα Bruno, ο οποίος πάντα προσπαθεί να κατακτήσει την αγαπημένη του Ποπάυ Ολιβ.

Ο Ποπάυ πάντα είναι έτοιμος για φιλονικία με τον Bruto και πάντα στο τέλος όταν πάντα βρίσκεται σε δύσκολες καταστάσεις εμφανίζεται ένα κουτί σπανάκι που του δίνει ξαφνική δύναμη μόλις το φάει (συνήθως με την πίπα του) και εξασφαλίζει την νίκη του.    Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού του Ποπάυ παρατηρήθηκε στην Αμερική την δεκαετία το 1930 αύξηση στην κατανάλωση σπανακιού κατά 33%.! Το 1933 ο Ποπάυ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σαν καρτούν κινουμένων σχεδίων στον κινηματογράφο (μιά μικρή εμφάνιση σε ένα μικρού μήκους κινούμενο σχέδιο με την γνωστή τότε Betty Boob) και εκεί βασικά έγινε διάσημο το συνήθειο να αποκτά υπερφυσική δύναμη με το σπανάκι μαζί με τις γνωστές φράσεις του σε σπαστά ναυτικά. 


   Από τότε πολλές εκατοντάδες κινούμενα σχέδια με τον Ποπάυ δημιουργήθηκαν και τα καρτούν του Ποπάυ έφτασαν στην δόξα τους σε σινεμά και τηλεόραση την δεκαετία του 1960. Η παραγωγή του Ποπάυ σε περιοδικά και εφημερίδες συνεχίστηκε επίσης και τον 21ο αιώνα. 


   Το 1980 η δράση του Ποπάυ μεταφέρθηκε στους κινηματογράφους με ηθοποιούς και τον χαρακτήρα του τον ενσάρκωσε ο Robin Williams που συμπρωταγωνιστούσε με την Shelley Duval σαν Ολιβ Οιλ.

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......