ΒΙΝΤΕΟ. Η εφεύρεση του αυτοκινήτου (3 videos Το πρώτο αυτοκίνητο του κόσμου) ***

Η εφεύρεση του αυτοκινήτου έχει την καταγωγή της πίσω στα 1769, όταν ο Nicolas Joseph Cugnotεπινόησε το πρώτο αυτοκινούμενο όχημα μία πολύπλοκη τρίκυκλη ατμομηχανή. Χρησιμοποιήθηκε από τον Γαλλικό στρατό για τη μεταφορά πυροβολικού, και κινούνταν με 2,5 μίλια την ώρα. Το όχημα έπρεπε να σταματά κάθε...
δέκα έως δεκαπέντε λεπτά για τη δημιουργία ατμού. Τον επόμενο χρόνο(1770), ο Cugnot έφτιαξε ένα ατμοκίνητο τρίκυκλο που έφερε τέσσερις επιβάτες. Το 1771, ο Cugnot έπεσε σε έναν πέτρινο τοίχο με ένα από τα οχήματά του κι έτσι έγινε το πρώτο πρόσωπο που είχε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Αυτή ήταν η αρχή της κακής τύχης του εφευρέτη. Μετά από ένας από τους προστάτες του Cugnot πέθανε και ο άλλος εξορίστηκε, έτσι τα χρήματα για τα πειράματα οδικών οχημάτων του Cugnot τελείωσαν.

Όμως κι η ιδέα δεν περπάτησε, γιατί το όχημα αυτό δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί με το κάρο με άλογα που χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές, το οποίο ήταν πιο εύκολο στο χειρισμό, ταχύτερο, λιγότερο δαπανηρό και πιο βιώσιμο εμπορικά.

Τα άλογα τότε ήταν στο επίκεντρο των μεταφορών, και όλες οι προδιαγραφές χρησιμοποιούσαν στην ορολογία τους τη λέξη άλογο. Το ατμοκίνητο τραίνο ονομάστηκε άλογο σιδήρου, το ποδήλατο ονομάστηκε άλογο του φτωχού και το τρόλεϊ ονομάστηκε η χωρίς άλογα μεταφορά.
"Το άλογο είναι εδώ για να μείνει, ενώ το αυτοκίνητο είναι απλώς ένας νεωτερισμός, μια μανία." - Πρόεδρος της Michigan Savings Bank, 1901

Τα αυτοκίνητα έπρεπε να γίνουν πρακτικά, απλά στη χρήση, να προσφέρουν οφέλη και να είναι προσιτά, αλλά και κερδοφόρα. Το 1807,ο Francois Isaac de Rivaz, ένας Ελβετός εφευρέτης, εφηύρε το πρώτο κινητήρα εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούσε ως καύσιμο το υδρογόνο. Αυτό στάθηκε πρόκληση για μια σειρά από μηχανικούς που ανέπτυξαν περαιτέρω αυτή την ιδέα.


Ο Karl Benz δημιούργησε έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που κινούνταν με βενζίνη το 1879. Οι Daimler και Mayback, δύο επιτυχημένοι Γερμανοί μηχανικοί, άρχισαν την παραγωγή αυτοκινήτων το 1889, κατασκευάζοντας τριάντα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνταν από ένα δι-κύλινδρο, 1.5hp κινητήρα φυσικού αερίου και μετάδοση τεσσάρων ταχυτήτων. Ο Benz παρήγαγε είκοσι πέντε αυτοκίνητα που τροφοδοτούνταν από έναν τετράχρονο κινητήρα φυσικού αερίου. Οι δύο εταιρείες συγχωνεύθηκαν εν τέλει να δημιουργηθεί η εταιρεία Daimler-Benz.
Όσοι ήταν ενάντια της κατασκευής των αυτοκινήτων, προειδοποίησαν το κοινό για τους κινδύνους των αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του θορύβου, δημιουργώντας ένα αίσθημα αβεβαιότητας. Αυτή η αντίσταση ανάγκασε τα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν διαφορετικό δρόμο από εκείνο που ήταν για τα άλογα. Εκείνοι πάλι που ήταν υπέρ του αυτοκινήτου απάντησαν εκφράζοντας τα προβλήματα των αλόγων, όπως η ποσότητα τροφής και νερού που χρειάζονταν, καθώς και τις ποσότητες των ακαθαρσιών που άφηναν στο πέρασμά τους. Ισχυρίστηκαν ότι τα αυτοκίνητα προφανώς δεν πεινούσαν, ούτε κουράζονταν, ούτε άφηναν ακαθαρσίες όπως οι 4ποδοι ανταγωνιστές τους.

Ο Henry Ford ήταν ένας άνθρωπος που κατάλαβε την εμπορευματοποίηση των εφευρέσεών ώστε να ανταποδίδουν κέρδος. Έκανε την αποστολή του την ανάπτυξη ενός αυτοκινήτου που μπορούσε να ανταγωνιστεί τα άλογα με την προσιτή τιμή, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία. Ανέπτυξε ένα σχέδιο συναρμολόγησης που επιτρέπεται να κατασκευαστεί ένα όχημα σε 90 λεπτά μόνο - 7 φορές πιο γρήγορα από όλους τους άλλους κατασκευαστές. Μια γρήγορη βαφή χρησιμοποιήθηκε για να κρατήσει ψηλά την ταχύτητα της παραγωγής, αλλά ήταν διαθέσιμη μόνο σε ένα χρώμα - μαύρο.
Η Ford έκανε τα αυτοκίνητα προσιτά, κερδοφόρα και ανταγωνιστικά και η εξέλιξη από τα άλογα στα αυτοκίνητα απογειώθηκε – για να γίνει σύντομα ο νούμερο ένα τρόπος μεταφοράς στον κόσμο.

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......