ΒΙΝΤΕΟ. Η ποιότητα της ζωής στις πόλεις

Παρακάτω είναι μερικά στοιχεία για την διαμονή του πληθυσμού στις πόλεις και την μελλοντική διαβίωσή τους σε αυτές.
Περίπου 3.5 δισεκατομύρια άνθρωποι ζουν στις πόλεις σήμερα ενώ μέχρι το 2030 ο πληθυσμός αυτός θα ανέρχεται στα 5 δισεκατομύρια. Κάθε μέρα περίπου....

100 χιλιάδες ανθρώποι μετακομίζουν σε αστικά κέντρα, μόνο στην Ασία. Νέες και έξυπνες υποδομές χρειάζονται για να διατηρηθεί η ποιότητα ενώ αυξάνεται ο αστικός πληθυσμός. Αυτές οι λύσεις θα βοηθήσουν στο μέλλον τους πληθυσμούς των πόλεων να δουλεύουν πιο ελαστικά και να ζουν πιο ανεξάρτητα σε μεγάλη ηλικία αλλά και να είναι δραστήριοι σε αυτά τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στο Λονδίνο μπορούμε να δούμε τον εκσυγχρονισμό μεγάλων κομματιών της ήδη ξεπερασμένηςτεχνολογίας υποδομών. Οι νέες γραμμές του μετρό εκεί επεκτείνονται ενώ νέοι συρμοί προορίζονται να αποσυμφορίσουν τις μεταφορές ξεκινώντας από το 2018. Πολλά οχήματα παλαιάς τεχνολογίας εκπομπής καυσαερίων πρόκειται επίσης να αντικατασταθούν με υβριδικά λεωφορεία, ηλεκτρικά αυτοκίνητα καιπράσινη ενέργεια προερχόμενη από πηγές όπως η μεγαλύτερη φάρμα στον κόσμο ανεμογεννήτριων που βρίσκεται στις εκβολές του Τάμεση και πρόκειται να λειτουργήσει μέσα σε αυτήν την χρονιά. 

Η Τζακάρτα, η πρωτεύουσα της Ινδονησίας που ζουν περίπου 10 εκατομύρια κάτοικοι, 14000 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στην Ασία. Η πόλη αντιμετωπίζει τρομερές προκλήσεις. Εκτός από δίκτυο με λεωφορεία δεν έχει άλλες υποδομές μεταφορών με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά τρομερό κυκλοφοριακό πρόβλημα που κοστίζει στην χώρα περίπου 3 δισεκατομύρια δολλάρια τον χρόνο. Επιπλέον η πόλη της Τζακάρτα υποφέρει από πολλές πλημμύρες κάθε χρόνο λόγω κακού σχεδιασμού, αποχέτευσης και της βροχής φυσικά.
Η ζωή και η εργασία θα αλλάξει δραματικά στις πόλεις τα επόμενα χρόνια. Νέες γραμμές σιδηροδρόμωνυψηλής ταχύτητας και διαδικτυωμένοι υπολογιστές θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να προγραμματίσουν την καθημερινη ζωή στην πόλη με μεγαλύτερη ευελιξία.
Νέα προγράμματα και σχεδιασμοί θα βοηθήσουν τους ηλικιωμένους κατοίκους να ζουν πιο άνετη ζωή στις πόλεις. Μία νέα πλατφόρμα μέσω υπολογιστών και δικτύων θα επιτρέψουν (και ήδη συμβαίνει αυτό) τους ανθρώπους να είνα συνδεμένοι με γιατρούς και φυσιοθεραπευτές διαρκώς. Κοντά στο Βερολίνο ήδη θα άρχισει ένα δοκιμαστικό τέτοιο προγραμμα από φέτος (Πότσνταμ).


Δεν υπάρχει ακόμα και ούτε μπορεί να υπάρξει η τέλεια πόλη γιατί οι άνθρωποι ποτέ δεν θα βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι η φύση. Οποιοι όμως αποφασίζουν να ζουν σε πόλεις θα πρέπει να το αποδεχτούν αυτό και να επιλέξουν μία τέτοια ζωή η οποία ποτέ δεν θα είναι ιδανική αλλά χάρις την τεχνολογία διαρκώς βελτιώνεται.


Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......