Η αξία των συλλεκτικών νομισμάτων

Όταν κάποιος ξεκινά τη συλλογή νομισμάτων, συχνά η πρώτη ερώτηση είναι: «Ποια είναι η αξία του νομίσματος;» Η απάντηση είναι ότι το νόμισμα κοστίζει τόσο όσο είστε πρόθυμοι να πληρώσετε, γι 'αυτό και το ποσό μπορεί να ποικίλει. Για παράδειγμα, η προσφορά ενός εμπόρου....
νομισμάτων μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από εκείνη ενός συλλέκτη που θέλει να προσθέσει το νόμισμά σας στη συλλογή του.
Οι παρακάτω είναι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την πραγματική αξία του νομίσματος.


1. Κατάσταση του νομίσματος.

Τα νομίσματά σας αξίζουν περισσότερο όταν είναι σε καλή κατάσταση. Ένα "ακυκλοφόρητο" νόμισμα θα αξίζει πολύ περισσότερο από ένα παρόμοιο νόμισμα που έχει τεθεί σε κυκλοφορία.
2. Η σπανιότητα ενός νομίσματος
είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει την τιμή του.

Γενικά, όσο πιο σπάνιο είναι να βρεθεί ένα νόμισμα τόσο υψηλότερη είναι και η τιμή του. Να έχετε κατά νου ότι η σπανιότητα έχει πολύ μικρή σχέση με την ηλικία των κερμάτων. Ακόμα κι αν είναι εκατοντάδων ετών, μπορεί να πωλείται πολύ φθηνά αν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στην αγορά. Ενώ ένα νεότερο, από το οποίο υπάρχουν π.χ. πέντε κομμάτια, μπορεί να πωληθεί σε πάρα πολύ υψηλές τιμές.


3. Αξία μετάλλου

Το πολύτιμο μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα νόμισμα μπορεί να καθορίσει την αξία του. Ένανόμισμα από πλατίνα, ασήμι ή χρυσό δεν θα πωληθεί λιγότερο από την αξία του μετάλλου όταν λιώσει.


4. Ζήτηση.

Υπάρχουν κέρματα που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση. Αν το αναζητούν πολλοί συλλέκτες, και έχει μεγάλη ζήτηση, η τιμή του θα είναι ακόμη υψηλότερη. Ακόμα και νομίσματα που βρίσκονται σε αφθονία, μπορεί να πιάσουν υψηλότερη τιμή αν είναι δημοφιλή στους συλλέκτες.


Πώς μπορείτε να καθορίσετε κατά προσέγγιση την αξία ενός νομίσματος:


1. Μπορείτε να αναζητήσετε, να εξετάσετε και να ταξινομήσετε τα νομίσματά σας ανατρέχοντας σε έναν κατάλογο. Αυτό θα σας δώσει μια ιδέα του που κυμαίνεται η τιμή του συγκεκριμένου νομίσματος σας και μπορείτε να καθορίσετε κατά προσέγγιση την αξία του.

Καθημερινά οι τιμές των νομισμάτων αλλάζουν. Έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν "οδηγό τιμής νομίσματος», που ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για να λάβει την τρέχουσα αξία του νομίσματος. Ψάξτε στο διαδίκτυο για τέτοιους οδηγούς που προσφέρουν βήμα προς βήμα καθοδήγηση για το πώς να αναγνωρίζετε τα κέρματά σας με το σωστό τρόπο.

2. Αξιολογήστε το νόμισμά σας εξετάζοντας ενδελεχώς την κατάστασή του.3. Συμβουλευτείτε καταλόγους κερμάτων.
Αναζητήστε στο διαδίκτυο τέτοιους καταλόγους και βιβλία για τα νομίσματα όλων των χωρών.
Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις τρέχουσες τιμές νομισμάτων σε περιοδικά, εφημερίδες ή online δημοπρασίες, όπως το Yahoo, το Coin World, το eBay ή Teletrade.
Πάντα να θυμάστε ότι δεν συλλέγετε νομίσματα μόνο για τα χρήματα. Η συλλογή σας είναι για την δική σας απόλαυση και ευχαρίστηση, και το κέρδος είναι δευτερεύον. Το γεγονός ότι ένα συγκεκριμένο νόμισμα δεν έχει μεγάλη χρηματική αξία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι πλέον ενδιαφέρον ή συναρπαστικό ή ότι δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στη συλλογή σας.

Κάθε κέρμα θα έχει κάποιο ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από την κατάστασή του και την αξία του. Πάντα θα υπάρχει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που θα σας τραβήξει σε αυτό το συγκεκριμένο νόμισμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το έχετε στη συλλογή σας. Καλή σας διασκέδαση!

Like ?

Like ?

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ.... ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ Like

Αγώνες surfing με...ψηλοτάκουνα στο Μπαλί.

Κίνα: Γυναίκες αντικατέστησαν τα... πορνοπεριοδικά....

*Γαλλία. Παίζοντας γκολφ με… αδαμιαία περιβολή!

Αυτό είναι το αγαπημένο χωριό των γυμνιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ......